Tropen / wildzang Voliere !!!

Tropen voliere / wildzangvoliere in aanbouw.

Hieronder kunt u zien hoe een voliere word opgebouwd. Afmeting van deze voliere 480 cm breed met invlieg sluis naar nachthok 580 cm breed x 75.5 cm diep x 187 cm hoog. De inloopsluis heeft een afmeting van 78 cm breed x 75.5 diep.

 
Deze voliere is 15 cm diep in de grond geplaatst waar 10 cm tuinaarde overheen word gestort dan kan de beplanting worden gezet, de wortels van de planten kunnen gewoon door de gaas bodem heen groeien. Ook de bedrading van de nog te plaatsen buitenlampen in de voliere zijn al aangebracht.
 
 
De bodem is ook voorzien van 12.7 x 25.4 x 1.45 bruut gaaspanelen tegen de muizen en ander ongedierte wat de voliere niet meer in zal kunnen komen.
 
 
 
 
 
Deze voliere is gemaakt van poedergecoated groen en voorzien van 12.7 x 25.4 x1.45 gaas, de achterzijde is van 3mm trespa in flens gemaakt en de inloopsluis is aan een kant voorzien van 3mm plexiglas.
 
 
Over de tuinaarde word er houtschors aangebracht en enkele waterbeelden geplaatst om de uitstraling nog iets mooier te maken. De bedrading van de waterbeelden zijn onder het houtschors weg gewerkt.
 
 
Het invliegluik naar het nachthok is 100 cm breed x 40 cm diep x 30 cm hoog de bodem en achterzijde zijn afgewerkt met 3mm trespa het dak is voorzien van 16 mm. polycarbonaat.
 
 
 
 
Het invliegluik naar het nachthok, afmeting van dit luik 12 cm x 12 cm voorzien van een schuifluik bedienbaar vanaf buiten de voliere.
 
 
De buitenvolere is zo goed als klaar alleen word de verlichting nog op 3 plaatsen in de voliere aangebracht en zullen er nog verschillende stenen zitstokken worden geplaatst en worden de broedkastjes tegen de achterwand gehangen.
 
 
Het 480 cm lange x 103 cm diep16 mm polycarbonaatdak voor de buitenvoliere is inmiddels geplaatst en heeft d.m.v. een extra kokerprofiel 2 cm afschot naar achter de voliere.
Het polycarbonaatdak heeft zowel overstek aan de voorzijde van de voliere als aan de achterzijde.
 
 
 
 
 
 
Ook de nestkastjes zijn door de gehele voliere opgehangen en de stenen slijt / zitstokken geplaatst.
 
 
Het binnen verblijf is gemaakt van bruut extra aluminum en heeft een afmeting van 204 cm lang 40 cm diep en 180 cm hoog voorzien van een trespa bodemplaat en dubbele deuren en klapdeuren onder in de kooi voor het gemakkelijk kunnen schoonhouden van het verblijf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een plaatje van een voliere is deze in totaal bijna 8 meter lange tropen / wildzang voliere geworden !!! Bewoond door o.a gould amadine's, bicenows, japanse nachtegalen, diverse soorten vinken, oranje kaakjes, japanse kwartels, sierduifjes enz. enz.....................